Uspješno održana radionica Ministarstva poljoprivrede i LAG-a “Adrion”

Uspješno održana radionica Ministarstva poljoprivrede i LAG-a “Adrion”

Uspješno je održana radionica za ugovorene LAG-ove Ministarstva poljoprivrede i LAG-a “Adrion” 07. ožujka 2014.g.

Radionici su nazočili  voditelj uprave za upravljanje Europskim fondom za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, Ivan Ciprijan, te direktorica  sektora za strukturne potpore Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Jelena Tomić Jović uz još 10ak  predstavnika iz Ministarstva i Agencije.Samoj radionici odazvalo se 50-ak predstavnika LAG-ova iz cijele Hrvatske.

U prvom dijelu uz obraćanje predsjednika Mirka Vrcana i predstavljanje rada LAG-a od strane tajnice-voditeljice Dragice Roščić, predstavila su se i dva projekta podizanja višegodišnjih nasada. Jedan od njih, nositelja tvrtke Prius fructus d.o.o. kojeg je predstavio Ljubomir Madunić očekuje i rezultate Agencije za plaćanja po pitanju finaciranja. Isti je prijavljen i uz potporu LAG- „Adrion“.

Nakon predstavljanja uslijedio je terenski dio obilaska proizvodnje cvijeta soli poduzeća Povratak d.o.o., zatim ureda LAG-a, slapa Gubavice u Zadvarju, terena navedena dva projekta, eko maslinika Jurin dvor d.o.o. u Šestanovcu, te grada Vrgorca i vinarije Pilač.

Uz to su održani i individualni sastanci sa predstavnicima LAG-a Krka, te LAG-a Škoji (Hvar-Vis).