Udruga „Prijatelj“ Omiš koja radi s djecom s poteškoćama u razvoja “čini otpad korisnim” kompostiranjem

Udruga „Prijatelj“ Omiš koja radi s djecom s poteškoćama u razvoja “čini otpad korisnim” kompostiranjem

Ovog tjedna LAG „ADRION“, u sklopu projekta „Učinimo otpad korisnim“, dodijelio je komposter Udruzi „Prijatelj“ Omiš koja je svoje volontersko djelovanje usmjerila na skrb o djeci s teškoćama u razvoju.

Donacijom kompostera LAG „ADRION“ za cilj ima osvijestiti buduće korisnike o svim koristima od kompostiranja biorazgradivog otpada.

Važnost brige o okolišu odavno su prepoznali u Udruzi „Prijatelj“ Omiš te su rado prihvatili novi način zbrinjavanja otpada. Predsjednica LAG-a „ADRION“, Dragica Roščić i stručna suradnica na stručnom osposobljavanju Doris Tafra posjetile su prostorije udruge radi dodjele kompostera i priručnika o kompostiranju. U ugodnoj atmosferi s predstavnicima udruge razmijenile su iskustva i znanja o procesu kompostiranja. Korisnicima će biti donirane i kalifornijske gliste koje se dodaju naknadno kako bi ubrzale proces kompostiranja i poboljšale kvalitetu humusa.

Suradnja s Udrugom „Prijatelj“ Omiš nastavlja se i nakon dodjele kompostera te je dogovorena organizacija radionice predstavnika LAG-a „ADRION“ za članove Udruge „Prijatelj“ Omiš u sklopu koje će jedna od tema biti i proces kompostiranja.

Zahvaljujemo predsjednici udruge Ljiljani Tafri na suradnji i gostoprimstvu.

U idućim tjednima komposteri će biti dodijeljeni i u samostane u Baškoj Vodi, Živogošću i Zaostrogu. Veselimo se novim posjetima!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...