U listopadu kreću novi poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja

U listopadu kreću novi poticaji za kupnju A+++ kućanskih uređaja

U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je osigurano novih 8 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje 10.000 A+++ uređaja. Poticaji će ponovo iznositi 800 kuna po uređaju, a cilj provedbe ovog programa je postizanje energetskih ušteda u kućanstvima odnosno smanjenje potrošnje energije na nacionalnoj razini.

Javni poziv za građane bit će objavljen u listopadu, a građanima će ponovno biti dostupan popis svih modela i prodajnih mjesta.

Procedura za prijavu bila je jednostavna, a ista procedura vrijedit će i za javni poziv koji kreće u listopadu. Građani su na prodajnom mjestu dobili jedinstveni obrazac s barkodom, kojeg su potpisanog u roku 15 dana od kupnje trebali poslati u Fond zajedno s preslikama računa, osobne iskaznice i kartice ili nekog drugog dokumenta ili kopije izvatka iz banke koji sadržava IBAN.

Građani koji kupnjom novog A+++ uređaja planiraju zamijeniti stari uređaj moraju ga propisno zbrinuti. Radi li se o uređaju koji je neispravan, građani ga mogu besplatno predati u prodajnom mjestu u kojem su obavili kupnju.