Radionica u ŽK Split o uvođenju transportnog dokumenta u ribarstvu

Radionica u ŽK Split o uvođenju transportnog dokumenta u ribarstvu

Ministarstvo poljoprivrede održat će u srijedu, 23. rujna od 11 do 13 sati u prostorijama Županijske komore Split, radionicu o uvođenju transportnog dokumenta u ribarstvu.

Transportni  dokument propisan je Uredbom Vijeća (EZ) br. 1224/2009, a ispunjavat će ga prijevoznici koji će prevoziti proizvode ribarstva od mjesta iskrcaja s broda do odobrenih objekata, najčešće prvi kupci ribarskih proizvoda ili sami ribari. Ispunjavat će se u elektroničkom obliku, nakon čega će se  moći ispisati na papir. Obveza je prijevoznika da se tijekom vožnje ispunjen dokument nalazi u vozilu. U njemu će se nalaziti podaci o pošiljci koja se prevozi, plovilu koje je ulovilo ribu te o odredištu na koje se riba prevozi.

Nazočni će se na radionici upoznati s aplikacijom Transportni dokument, s novim Portalom gospodarskog ribarstva na kojem će se transportni dokument nalaziti te sa zakonskim okvirom.

Sudionici iz Uprave ribarstva bit će djelatnici Službe za ribarski monitoring centar i prikupljanje podataka, Sektora inspekcije te predstavnik područne jedinice Split.

Za prijavu sudjelovanja te za dodatne informacije molimo obratite se na e-mail adresu rmc@mps.hr ili na broj telefona 01/6443-177.

Kontakt osoba u ŽK Split jest Danica Poparić-Majić (Odsjek za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo) kojoj se možete javiti na broj telefona 021/321-169.