Predstavite vaš poljoprivredni proizvod na manifestaciji INTRADA SPLIT 2015.

Predstavite vaš poljoprivredni proizvod na manifestaciji INTRADA SPLIT 2015.

SAVEZ  MASLINARA I ULJARA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE I VRTAL PRIOBALJA j.d.o.o. pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatske Vlade, Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita organizira: 1. međunarodnu manifestaciju poljoprivrednika Mediterana “INTRADA SPLIT” 2015. godine koja će se održati u Splitu, hotel ZAGREB 21. – 22. veljače 2015. (subota i nedjelja)

Prijem uzoraka  za ocjenjivanje i natjecanje u kvaliteti izvršit će se 1. – 15. prosinca 2014. godine u hotelu ZAGREB (kod recepcije) u vremenu od 8 do 14 sati.
Hotel Zagreb je u Duilovu (nasuprot groblju Lovrinac) iz trajektnog pristaništa i autobusne stanice vozi direktno autobus broj 15 (zadnja stanica).
Pojedinačni ili skupni uzorci se mogu poslati poštom ili osobno dostaviti, već od 15. studenog 2014. na adresu organizatora: Savez maslinara Dalmacije, 21000 SPLIT, Šimićeva 1/P

Natjecanje je u klasama:
a/ vino (bijelo, crno, roze);
b/ proizvodi od grožđa (prošek, rakija, likeri i druge delicije);
c/ voćne rakije i likeri;
d/ konzervirano voće;
e/ marmelade, džemovi i sl.;
f/ konzervirano  sušeno povrće;
g/ sirevi i drugi proizvodi od mlijeka;
h/ med i drugi pčelinji proizvodi;
i/ suhomesnati proizvodi;
j/ konzervirana riba;
k/drugi poljoprivredni proizvodi;
eko/ ekološki proizvodi u klasama „a“ – „k“;
pak/ pakovine i ambalaža

Pravo natjecanja na manifestaciji imaju svi poljoprivredni proizvođači sa područja Mediterana, bez obzira na količinu proizvodnje.
Za natjecanje na manifestaciji u klasama uz popunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti jednu litru ili kilogram uzorka i uplatiti iznos od 200,00 (dvjesto) kuna, odnosno 25,00 (dvadesetpet) Eura za strane natjecatelje za troškove ocjenjivanja, nagrade i stručnog skupa (predočiti uplatnicu) na žiro račun IBAN broj: HR33 2330 0031 1003 3676 6 Splitska banka na ime: Savez maslinara – Split, model 01, poziv na broj 111-2015, „za natjecanje na IS-2015“, ili uplatiti gotovinom prilikom predaje uzorka, a za klasu „eko“ za natjecatelje koji se po prvi put natječu u ovoj klasi još i kopiju dokumenta o Upisniku ekološkog uzgoja maslina,
Za natjecanje u klasi «pak», pored naprijed navedenih uvjeta za natjecanje u kvaliteti ulja u klasi «a-k», potrebno je dostaviti još jednu originalnu praznu pakovinu proizvoda radi ocjene izgleda, bez dodatne uplate za troškove ocjenjivanja. Organoleptičko ocjenjivanje (panel) uzoraka izvršiti će  stručni degustatori, po izboru organizatora, a po Poslovniku o natjecanju.

Na natjecanju se očekuje velik broj uzoraka  iz desetak mediteranskih zemalja, a na samom stručnom skupu očekujemo preko 500 učesnika.
U sklopu manifestacije održat će se vođena degustacija nagrađenih proizvoda od strane stručnjaka (senzorskih analitičara), gastronoma i nutricionista u maloj sali, a u atriju organizirat će se izložba opreme i sredstava za uzgoj poljoprivrednih proizvoda. Na kraju stručnog skupa upriličit će se podjela diploma, medalja i priznanja, dok će se nagrade podijeliti i proglasiti šampioni na svečanoj večeri, s početkom u 19 sati u hotelu Zagreb.
23. veljače u nedjelju bit će upriličen tradicionalni poljoprivredni izlet.

Važno je napomenuti da je nazočnost na stručnim predavanjima besplatna i poželjna za sve natjecatelje i posjetitelje manifestacije, a sve informacije možete dobiti kod organizatora na mob: 098/185-66-30 ili na E-mail: sinaj@st.t-com.hr