LAG Adrion sufinancira osposobljavanje za “Voditelja poslovnice”

LAG Adrion sufinancira osposobljavanje za “Voditelja poslovnice”

Mladi iako su fakultetski obrazovani nemaju mogućnost otvaranja turističkih agencija jer Zakon zahtjeva dodatno stručno osposobljavanje za koje oni često nemaju dovoljno financijskih sredstava, a takvi obrazovni programi provode se dislocirano samo u većim gradovim.

Kako bi se podigla razina znanja za profesionalno bavljenje turizmom u skladu sa zakonskim propisima; olakšala pristupačnost pohađanja stručnih obrazovnih programa; potaknula organizacija stručnih kanala turističke ponude koji bi smanjio broj aktivnosti u turizmu koje nisu u skladu s zakonima i propisima (ulični iznajmljivači, rad mladih na crno, nelicencirani vodiči i pratitelji) Lokalna akcijska grupa “Adrion” provodi već godinu dana Program “Turizam po mjeri”. U sklopu trenutnih aktivnosti programa “Turizam po mjeru” Lokalna akcijska grupa “Adrion” raspisuje  JAVNI POZIV za sufinanciranje osposobljavanja za “Voditelja poslovnice” za stanovništvo svog područja s rokom do 17. studenog 2014.g. u 10:00 sati.

Obrazovni programi će se organizirati na području Lokalne akcijske grupe “Adrion”.
Na ovaj način želimo poticajnim umjesto represivnim mjerama podupirati organizirani rad u turizmu.
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 021/411 960
Pismo namjere s potpunom dokumentacijom podnosi se na na e-mail info@lag-adrion.hr ili  dostavom natječajne dokumentacije osobno u ured LAG-a “Adrion” na adresu Ulica kralja Petra Krešimira IV br. 7A, Makarska.