Označavanje proizvoda – eko i oznaka izvornosti

Označavanje proizvoda – eko i oznaka izvornosti

Na području LAG-a “Adrion” u petak 21.11.2014.g. u Omladinskom domu – Nogometno igralište Uranija, Šimuna Sikavice 2, 21320 Baška Voda, s početkom u 12:00h održati će se peta u ciklusu od deset radionica: „Označavanje proizvoda autohtonih pasmina (eko, oznaka izvornosti i sl.)“. Predavanje će održati Prof.dr.sc. Ante Ivanković i doc.dr.sc. Jelena Ramljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Predavanje nije samo namjenjeno uzgajivačima autohtonih pasmina već svima koji svoje proizvode žele označiti i učiniti  prepoznatljivima na tržištu.

Lokalni, autohtoni ili ekološki proizvodi su uglavnom proizvodi u manjim količinama, dostupni na manjem tržištu i često nemaju jak marketinški pristup. Takvi proizvodi svoju konkurentnost trebaju tražiti kroz svoju prepoznatljivost, označavanje oznakama specifične kvalitete, usmjeravajući se na specifične skupine potrošača. Temeljno je pitanje, na koji način treba označavati proizvode te na koji način povezivati samu proizvodnju s tržištem o ćemu će sudionici imati prilike čuti tijekom predavanja.

Radionica se organizira u okviru projekta BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu kojeg provodi Javna ustanova RERA S.D. kroz projekt prekogranične suradnje zajedno sa Zapadno-hercegovačkom županijom.