Održano 2. studijsko putovanje u sklopu projekta suradnje “Od istoka do juga”

Održano 2. studijsko putovanje u sklopu projekta suradnje “Od istoka do juga”

U sklopu međuteritorijalnog projekta suradnje “Od istoka do juga” održano je drugo studijsko putovanje na područje partnera na projektu LAG-a Srijem.

Cilj studijskog putovanja je razmjena znanja i iskustva te primjera dobre prakse kao i promocija područja LAG partnera.

Nositelj projekta je LAG “Virovitički prsten”, a partneri na projektu su LAG “Adrion”, LAG Srijem i LAG Zrinska gora-Turopolje. Projekt se financira iz podmjere 19.3. “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a” provedba tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti projekta suradnje”.

Studijsko putovanje bilo je u razdoblju od 12.07-13.07.2023., na kojem je sudjelovalo 50-ak sudionika, a prvi dan je započeo okupljanjem svih sudionika u prostorijama Športskog društva Novi Jankovci, gdje je održana prezentacija o turističkoj ponudi područja LAG-a Srijem.

Istog dana posjetili smo Muzej vučedolske kulture te smo se upoznali s vučedolskom kulturom i kulturnim turizmom, nakon čega su svi sudionici imali priliku posjetiti Vodotoranj Vukovar uz prezentaciju povijesnog turizma. Primjer dobre prakse, odnosno primjer ruralnog turizma sudionici putovanja imali su prilike vidjeti na Acinom Salašu u Tordincima.

Prvi dan završili smo prezentacijom razvoja gastroturizma u Vinariji Knezović.

Drugog dana studijskog putovanja posjetili smo Muzej Grada Iloka gdje smo se uz stručno vodstvo upoznali s bogatom poviješću područja Grada Iloka te kulturnim turizmom. Nakon upoznavanja s kulturnim turizmom sudionici posjetili Iločke podrume gdje su na primjeru dobre prakse vidjeli kako se razvija gastro turizam. Za kraj studijskog putovanja, posjetili smo još jedan primjer dobre prakse, ladanjsko imanje Principovac. Zahvaljujemo LAG-u Srijem na domaćinstvu te članovima LAG-a “Adrion” na sudjelovanju.