NABAVKA OPSKRBNIH VOZILA KROZ PODMJERU 6.2.

NABAVKA OPSKRBNIH VOZILA KROZ PODMJERU 6.2.

Premda je Pravilnik za Podmjeru 6.2. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz programa ruralnog razvoja RH” u fazi izrade svakako treba naglasiti prihvatljiv trošak kupnje vozila i plovila. Kao prihvatljiva aktivnost u sektoru pružanja usluga u ruralnim područjima navodi se:

Kupnja najviše jednog vozila po poljoprivrednom gospodarstvu najveće dopuštene nosivosti do 3.500,00 kg, dužine do 6 m, snage motora do 100 kW i cijene do 150.000,00 kn u svrhu pružanja usluga opskrbe za ruralno stanovništvo (pokretna prodaja proizvoda) za korisnike/poljoprivredna gospodarstva čije je sjedište u brdsko-planinskom području ili otocima s manje od 1000 stanovnika ili području u kojem je gustoća naseljenosti naselja manja od 20 stanovnika na km2. Članak 11 (2) Pravilnika. 

Svakako dobra vijest za sve zainteresirane koji imaju namjeru pružati usluge opskrbe za ruralno stanovništvo na području Lokalne akcijske grupe “Adrion”, a čije je sjediše u brdsko planinskom području (Imotski, Vrgorac, Podbablje, Lovreć, Šestanovac) ili na području gustoće naseljenosto manje od 20 st po km2 (Zagvozd).

Pozivamo Vas da i sami aktivno sudjelujete u kreiranju navedenog pravilnika putem poveznice u nastavku e-savjetovanje Podmjera 6.2.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...