ODLIČNI REZULTATI KORIŠTENJA EU FONDA ZA RURALNI RAZVOJ – 1,1 MILIJARDA EURA VRIJEDNIH NATJEČAJA ZA RAZVOJ HRVATSKE POLJOPRIVREDE JE U TIJEKU

ODLIČNI REZULTATI KORIŠTENJA EU FONDA ZA RURALNI RAZVOJ – 1,1 MILIJARDA EURA VRIJEDNIH NATJEČAJA ZA RAZVOJ HRVATSKE POLJOPRIVREDE JE U TIJEKU
Od ukupno 2,38 milijardi eura koji su kroz Program ruralnog razvoja (2014. – 2020.) dostupni Hrvatskoj za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sela –  ukupno 1.114.899.456 eura dostupno je kroz dosad raspisane natječaje – što predstavlja gotovo polovicu (46,8%) ukupno dostupnih sredstava za šestogodišnje razdoblje.
Dosad su izdane odluke o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od  625,7 milijuna eura, što čini više od četvrtine dostupnih sredstava u ovom programskom razdoblju (26,3%). Od ukupno dodijeljenih sredstava do sada je isplaćeno 347,4 milijuna eura ili, više od polovice dodijeljenog iznosa (55,5%). Isplaćena sredstva ne prate dodijeljena jednakim tempom, obzirom da se isplaćuju nakon što korisnici završe svoju investiciju.
„Do kraja ovog ljeta iznos ugovorenih sredstava povećat će se za dodatnih 85 milijuna eura, odnosno narast će na 63,5%. U konačnici, do kraja 2017. g. očekujemo isplatu završenih projekata u iznosu od 30% ukupno dostupnih sredstava u okviru Programa ruralnog razvoja što je odličan rezultat i na razini EU s obzirom da je riječ o tek drugoj godini provedbe Programa“– izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.