JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH U KORIŠTENJU EU SREDSTAVA – 7.104.053,75 HRK ZA PROJEKTE VODOOPSKRBE

JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH U KORIŠTENJU EU SREDSTAVA – 7.104.053,75 HRK ZA PROJEKTE VODOOPSKRBE
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti korisnika prijavljenih za provedbu operacije 7.2.1. „ Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“.
Projektu VODOVODA IMOTSKE KRAJINE D.O.O. koji obuhvaća unaprjeđenje javnog sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda općine Zagvozd  prema objavljenoj Rang listi odobreno je 5.960.332,50 kn. Djelatnicima općine Zagvozd na čelu s načelnikom Miroslavom Gaćom te konzultantima pomoć u prikupljanju podataka i dokumentacije Općine pružila je volonterka Pomoćnog poduzetničkog centra LAG “Adrion” – Zagvozd.
Isto tako, odličan uspjeh na ovom projektu ostvarili su i oni s visokim indeksom razvijenosti koji je često prepreka u dostupnosti sredstava, a sam indeks kao pokazatelj razvijenosti i potreba je upitan. Tako je prošao projekt VODOVODA d.o.o. MAKARSKA i našeg dopredsjednika Ante Čobrnića, načelnika u Općini Tučepi koja spada u IV. Skupinu jedinica lokalne samouprave čiji indeks razvijenosti iznosi 104,40 % prosjeka RH.
Upravo se naša voditeljica i saborska zastupnica Dragica Roščić založila da se Izmjenom natječaja od 7. srpnja 2017. g. povećaju sredstva po ovom natječaju kako se one najrazvijenije općine ne bi diskriminiralo zbog visokog indeksa razvijenosti. Isto tako, ispred LAG-a „Adrion“ promijenili smo niz odredbi Pravilnika o ovoj mjeri kako bi se ovaj natječaj mogao dobro provoditi.
Općina Tučepi prema objavljenoj Rang listi ostvarila 1.143.721,25 kn za izgradnju vodospreme te poboljšanje postojećih kapaciteta. Cilj je spajanje tučepskih zaseoka na regionalni cjevovod, a sve u korist poboljšanja kvalitete i standarda lokalnog stanovništva.