LAG ADRION financirao projekt opremanja dječjeg vrtića i uređenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića u Zadvarju

LAG ADRION financirao projekt opremanja dječjeg vrtića i uređenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića u Zadvarju

Općina Zadvarje brojem stanovnika najmanja je općina na području LAG-a ADRION i broji 289 stanovnika. Dječji vrtić koji je predmet projektne ideje broji 25 djece koji svakodnevno koriste uslugu vrtića. 

Općina Zadvarje je na drugom natječaju LAG-a Adrion za tip operacije 3.2.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” prijavila projekt  opremanja dječjeg vrtića i uređenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića. Traženi iznos potpore bio je 23.892,04€ (180.014,63 Kn) i projekt je financiran u 100% iznosu. 

Projekt se odnosio na nabavku didaktičkih igračaka i opremanje kuhinje, te nabavku sprava za igranje i postavljanje antistres podloge na dječjem igralištu čime će se omogućiti cjelovit razvoj svih dječjih sposobnosti i potencijala. 

Svrha projekta je ostvarivanje organiziranog odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu što pridonosi poboljšanju životnih uvjeta u općini Zadvarje. 

Realizirani projekt pridonijeti će edukaciji i   kvalitetnijoj provedbi programa u dječjem vrtiću. 

Čestitamo Općini Zadvarje na uspješno prijavljenom i  provedenom projektu!