LAG “Adrion” financirao opremanje vešeraja u dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac

LAG “Adrion” financirao opremanje vešeraja u dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac

Proteklog tjedna u sklopu posjete lokaciji ulaganja bili smo u posjeti Gradu Vrgorcu, odnosno u dječjem vrtiću Pčelica.

Grad Vrgorac je na drugi natječaj LAG-a “Adrion” 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ prijavio projekt “Opremanje vešeraja u dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac”

Dječji vrtić broji preko 200 polaznika i posjedovao je neadekvatnu opremu za pranje rublja staru preko 30 godina. Ostvarenom potporom kupljene su dvije sušilice rublja koje vrtić dosad nije imao, profesionalna perilica rublja te profesionalni valjak za glačanje.

Realizacijom ovog projekta povećala se kvaliteta rada te nivo higijene za polaznike dječjeg vrtića Pčelica.

Ovo je drugi projekt kojeg je Grad Vrgorac realizirao za dječji vrtić Pčelica u Vrgorcu. Osim vešeraja, uz pomoć sredstava ostvarenih na natječaju LAG-a “Adrion” opremljena je i kuhinja koja sada olakšava pripremu svježih i kvalitetnih jela za polaznike vrtića.

Svoje zadovoljstvo realiziranim projektom izrazio je i gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg“Savršen primjer dobre prakse i razvoja lokalnih sredina uz pomoć europskih sredstava bilo bi opremanje praonice rublja u Dječjem vrtiću Pčelica Vrgorac. Grad Vrgorac je uz pomoć Poduzetničkom centra Vrgorac aplicirao projekt opremanja vešeraja, čije je kvaliteta i svrha prepoznata od strane LAG-a “Adrion” koji je Odlukom o dodjeli sredstava dodijelio Vrgorcu maksimalan iznos sredstava (162.343,75 kn / 21.546,72 €).

Kako je riječ o vrtiću koji pokriva potrebe ogromnog prostora od 284 km² te koji uz centralni vrtić ima i ispostavu u administrativnom naselju Dusina, postupak pranja i glačanja do realizacije ovog projekta bio je začarani krug neprekidnog rada koji se nikada ne bi uspio obaviti do kraja, unatoč punom angažmanu raspoloživog osoblja.  Sada, uz pomoć dvije profesionalne sušilice rublja, profesionalne perilice rublja te valjka za glačanje, ovaj bitan proces rada ustanove unaprijeđen je i moderniziran te se izvodi po najvišim standardima”.

Čestitamo Gradu Vrgorcu na uspješno završenom projektu!