IZRADA STRATEGIJE – RADNI SASTANAK FOKUS GRUPE GOSPODARSTVO

IZRADA STRATEGIJE – RADNI SASTANAK FOKUS GRUPE GOSPODARSTVO

Sastanku su prisustvovali predstavnici: OPG-a „Kordun“, OPG-a „Beović“, Domaće radinosti “Tucak”, OPG-a „Sinčić“, Braniteljske zadruge „Šiljeg”, OPG-a „Svinišće“, Kovačkog obrta “Nogalo”, „Jurinog dvora d.o.o.“, „Terre Marascae d.o.o.“, „Studenca d.o.o.“, Braniteljske zadruge „Blagoslov“, OPG-a „Majić“, OPG-a „Čovo“, OPG-a „Blažević“, OPG-a „Juričić“, OPG-a „Lasić“, OPG-a „Ždero“, OPG-a „Čizmić“, “Apfela d.o.o., OPG-a „Topić“, OPG-a „Pojatina“, Mesnice Šakić, OPG-a „Tičinović“…

Lokalna razvojna strategija izrađuje se u sklopu provedbe Programa ruralnog razvoja 2014-2020 kojeg provode Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Susret je obilježen izrazitom motivacijom i sudjelovanjem svih nazočnih u skladu s programom radionice kako bi Strategija bila što kvalitetnija.

Vrsne majstorice pripreme soparnika Ljubica Beović i Davorka Zeljković istakle su važnost rada po propisima i pravilima sukladno sa tradicijom. Sudionici su dobili i odgovore na pitanja u svezi rada savjetodavnih službi za poljoprivredu koje je odgovarao Ferdinand Puljić iz Savjetodavne službe u Imotskom.

Na kraju sastanka kvalitetu domaćeg proizvoda još jednom je potvrdio OPG „Beović“ koji je sve prisutne okrijepio sa svojim čuvenim poljičkim soparnikom.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije – Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj – Podmjera 19.1. „Pripremna pomoć“ u okviru Mjere 19. „LEADER – CLLD“.

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju