Info-prezentacija: “Mogućnosti ruralnog razvoja 2014.-2020.”

Info-prezentacija: “Mogućnosti ruralnog razvoja 2014.-2020.”

U Tučepima 18. prosinca 2013. g. LAG „Adrion“ je organizirao info-prezenataciju na temu „Mogućnosti ruralnog razvoja 2014-2020.“

Cilj ovakvih prezentacija je da se stanovnici područja LAG-a „Adrion“ prije svega dobro upoznaju sa predloženim nacionalnim programima razvoja i procesima koji ih prate, a koje je početnicima teško pronaći na stranicama Ministarstva te još teže iščitati.

Svjesni činjenice da je pripreme za razvoj projekata potrebno je započeti pravovremeno, što znači i prije raspisivanja samih natječaja.

Vrlo je važno da nadležne institucije budu informirane o stanju na terenu, pa potičemo članove da sudjeluju u javnim raspravama i šalju svoje prijedloge i primjedbe, jer kad se raspišu natječaju onda se svi moraju prilagoditi zadanim okvirima, stoga je potrebno ovo prijelazno programsko razdoblje najbolje iskoristiti.

Osim o Programu ruralnog razvoja 2014.-2020., sudionicima su bile izložene mogućnosti financiranja projekata od strane HBOR-a te prezentiran uspješan projekt ulaganja u eko-voćnjak višnje maraske sa područja LAG-a „Adrion“ u Katunima, realiziran iz IPARD Mjere 101.

LAG „Adrion“ će organizirati i više sličnih događaja na području općina i gradova na kojima djeluje početkom siječnja.