Dodijelili smo sredstva i za rekonstrukciju i opremanje Društvenog doma Runović

Dodijelili smo sredstva i za rekonstrukciju i opremanje Društvenog doma Runović

Općini Runovići su 2019. godine odobrena financijska sredstva preko LAG Natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG – a „ADRION“ za mjeru 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Dodijeljeni iznos potpore je 222.366,00 kn, što čini i ukupnu financijsku vrijednost projekta. Cilj projekta je rekonstrukcija i opremanje postojećeg objekta javne i društvene namjene za potrebe udruga, zaklada i učeničkih zadruga čime će se unaprijediti društvena infrastruktura u općini Runovići. U konačnici, provedba projekta pridonijet će podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva kroz pružanje kvalitetnijih kulturnih i društvenih sadržaja, a samim će projektom biti obogaćena i turistička ponuda, kako same općine Runovići, tako i Imotske krajine.

„U našim zabiokovskim općinama nalaze se društveni prostori koji se kroz LAG natječaje mogu staviti u funkciju, dodatno opremiti i vratiti im stari sjaj. Pohvaljujemo Općinu Runovići koja je to iskoristila kvalitetnom prijavom na 1. LAG natječaju za infrastrukturu i želimo da i ona posluži kao primjer drugima.“Dragica Vranješ, predsjednica LAG „Adrion“

Društveni dom u Runovićima se nalazi ispod terase zgrade ambulante, a služit će kao prezentacijska sala. Površine je približno 200 m2 te će imati 60 sjedećih mjesta i biti opremljen pripadajućom opremom za prezentacijske prostore.

Načelnik Općine Runovići, Mario Repušić, istaknuo je da je „realizacija uređenja Društvenog doma, odnosno multifunkcionalne dvorane,  površine 200 metara kvadratnih, od velikog značaja za sve mještane Runovića. Planirano je da će se njome služiti nogometaši, veterani i kulturnjaci te da će mladi inovator Mario Ljubičić, koji je jedan od najboljih inovatora u Republici Hrvatskoj, u njoj izložiti svoje izume.“

Općinu Runovići čine 3 naselja, a to su Podosoje, Runović i Slivno. Lokacija ulaganja je u stanovništvom najbrojnijem naselju Općine, a to je naselje Runović te je financiranjem ovoga projekta LAG „ADRION“ dao doprinos razvoju Općine Runovići i Imotske krajine.