Članovi LAG-a “Adrion” u Središnjoj Istri

Članovi LAG-a “Adrion” u Središnjoj Istri

Tijekom vikenda LAG “Središnja Istra” bio je domaćin članovima LAG-a “Adrion”. Uz stručnu pomoć tajnice-voditeljice Ive Jekić, održano je više predavanja i prezentacija. Najveći interes kod članova je potakao voditelj Službe za unutarnju reviziju Grada Pazina, Robert Ladavac koji je ujedno voditelj projekta Pazinske kanalizacijske mreže i odvodnje. On nas je upoznao i savjetovao o svim izazovima koje su imali kao prvi nositelji takvog projekta.

Naćelnik Općine Cerovlje Emil Daus članove LAG-a “Adrion” upoznao je sa projektom ruralnog hotela financiranog iz IPARD programa.
Od predavanja članovi LAG-a “Adrion” imali su prilike poslušati i predavanja raznih proizvođaća u poljoprivredi kao predavanje Ranka Anđelinija nagrađivanog proizvođaća vina, meda i maslinovog ulja, te Davorke Šajin, vlasnice seoskog gospodarstva ujedno i dobitnice za najbolji Istarski agroturizam 2013. koji su korisnim savjetima objasnili kako kombinirati poljoprivrednu proizvodnju i agroturizam na vlastitom domačinstvu.

Očekujemo da će ovaj primjer razmjene dobre prakse potaknuti u budućnosti još bolju suradnju među LAG-ovima.

Uz zahvalu domaćinima predsjednik Mirko Vrcan uputio je poziv za skori uzvratni posjet.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...