Velik interes Vrgorčana o Programu ruralnog razvoja i LEADER programu

Velik interes Vrgorčana o Programu ruralnog razvoja i LEADER programu

LAG „Adrion“ nastavlja s organiziranjem promidžbenih događaja s ciljem informiranja i podizanja svijesti lokalnog stanovništva o programu LEADER i mogućnostima koje im stoje na raspolaganju kroz mjere Programa ruralnog razvoja RH.

U četvrtak, 22. siječnja 2015. u suradnji s Gradom Vrgorcem, održan je promidžbeni događaj koji je izazvao veliko zanimanje među žiteljima vrgoračke krajine koja prema podatcima iz Upisnika poljoprivrednih gospodarstava broji preko 600 evidentiranih OPG-a. U višenamjenskoj dvorani zgrade gradske uprave Grada Vrgorca, pred 200 nazočnih, iskusni stručnjaci iz konzultantskog sektora održali su niz prezentacija o mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava iz EU fondova s naglaskom na projekte iz domene poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Također smo sve nazočne dodatno upoznati s ulogom i važnošću samog LAG-a u razvoju ruralnog područja, dok je predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak, gđa. Mira Krneta upoznala javnost o kreditnim programima koje HBOR nudi, prvenstveno privatnom sektoru za financiranje provedbe EU projekata.

Cijeli događaj protekao je u ugodnom ozračju, a zavidan broj posjetitelja i kvaliteta predavača, garanacija su ostvarenja temeljnog cilja ovog i sličnih događaja kao i djelovanja samog LAG-a – podizanje svijesti šire javnosti uz dodatno umrežavanje predstavnika sva tri sektora bez čije sinergije neće biti moguće ostvariti razvoj i prosperitet LAG-područja.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...