Studijsko putovanje LAG-a “Virovitički prsten” na područje LAG-a “Adrion”

Studijsko putovanje LAG-a “Virovitički prsten” na područje LAG-a “Adrion”

U razdoblju od 28. – 30. lipnja 2024. godine Lokalna akcijska grupa  “Virovitički prsten” (LAG VIP) organizirala je studijsko putovanje na područje LAG-a “Adrion”.

Prvog dana posjete održana je radionica LAG-a “Adrion” nakon čega su članovi LAG-a VIP sudjelovali na prvom danu 12. sajma Okusi Hrvatsku u Baškoj Vodi na kojem su predstavili svoje područje i proizvode svojih OPG-ova i udruga. 

Drugog dana studijskog putovanja, odnosno 29. lipnja 2024. godine članovi LAG-a VIP posjetili su ured LAG-a “Adrion” u Zadvarju, gdje su djelatnice LAG-a Adrion održale sastanak s djelatnicima LAG-a VIP i njihovim članovima te prezentirali rad LAG-a “Adrion”, njegovu važnost za područje koje obuhvaća kao i planove za novo Programsko razdoblje. 

Nakon obilaska Zadvarja i slapa Gubavica, posjetili smo člana LAG-a “Adrion”, Jurin dvor d.o.o., odnosno ekološki maslinik gdje su domaćini Andrej i Božo Vukušić prisutnima prezentirali gospodarstvo te način proizvodnje maslinovog ulja i ostalih proizvoda od masline. 

U popodnevnim satima istog dana članovi LAG-a VIP sudjelovali su na drugom danu 12. sajma “Okusi Hrvatsku” i zainteresiranim posjetiteljima još jednom prezentirali svoj rad i rad ostalih članova. 

“Ovaj sajam je od izuzetne važnosti za sve naše lokalne proizvođače koji su imali priliku predstaviti svoje proizvode, ali se i povezati s ostalim proizvođačima te na taj način povećati svoju konkurentnost i prodaju. Sajam je ujedno bio i prilika za predstavljanje proizvoda i ponude s područja LAG-a „Virovitički prsten“ i naše Virovitičko-podravske županije kako bi se osiguralo umrežavanje i povezivanje lokalnih dionika s područja kontinentalne i jadranske Hrvatske koji će u budućnosti rezultirati boljom suradnjom i povezanošću te biti temelj za nove poslovne pothvate. Svi proizvođači su pokazali interes i za daljnjom suradnjom te se nadaju da će imati priliku sudjelovati i na idućim sajmovima koje ćete organizirati, ali isto tako izražavaju i želju da vaši proizvođači da se odazovu i sudjeluju na našem međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo-u”. – Sanja Stubičar, voditeljica LAG-a “Virovitički prsten”.