Seminar o upravljanju plažama za općine i gradove

Seminar o upravljanju plažama za općine i gradove

Za sve zainteresirane općine i gradove seminar o upravljanju plažama – Okolišni aspekti obalne gradnje i održivo upravljanje plažama.

U okviru COASTGAP projekta, financiranog iz programa Europske Unije MED capitalisation, Javna ustanova RERA S.D. organizira jednodnevni seminar o upravljanju plažama. Seminar je namijenjen obalnim jedinicama lokalne samouprave te predstavnicima regionalne samouprave – posebice odjela za okoliš, graditeljstvo i pomorstvo. Tema seminara je upravljanje plažama, odabrana zbog činjenice što su plaže vrlo značajan resurs obalnim jedinicama lokalne samouprave koji nije dovoljno i adekvatno iskorišten.

U kontekstu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju te otvaranja različitih izvora sredstava kako za studijsku i tehničku dokumentaciju, tako i za same radove, okolišni aspekt uređenja plaža postaje izuzetno bitan. U prvom dijelu, gošće predavačice gđa. Paola La Valle  i gđa. Daniela Paganelli s Talijanskog instituta za zaštitu okoliša (ISPRA Ambiente) predstavit će glavne elemente utjecaja različitih obalnih radova na okoliš. U drugom dijelu, gđa. Marina Marković iz UN-ovog Programa za prioritetne aktivnosti (PAP/RAC) predstavit će vam osnovne elemente integralnog upravljanja obalnim pojasom (ICZM) te smjernice za održivo upravljanje plažama. Obje teme vrlo su značajne za pripremu projekata vezanih uz upravljanje i uređenje plaža za financiranje iz sredstava Europske Unije, budući da je okoliš horizontalna tematika i prožima sve projekte te da je u tijeku izrada Direktive Europske komisije za maritimno planiranje i integrirano upravljanje obalnim pojasom.

Bit će osiguran simultani prijevod s talijanskog na hrvatskih jezik. U prilogu možete pronaći agendu seminara. Seminar će se održati u dvorcu Vitturi, na adresi Brce 1 Kaštel Lukšić, 10. rujna 2014. s početkom u 10:00 sati.

Molimo zainteresirane da se jave u LAG “Adrion” najkasnije do ponedjeljka 8. rujna 2014.g. kako bi organizirali zajednički odlazak na seminar.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...