Radionica u sklopu projekta BBio i predstavljanje rada LAG-a “Adrion” te mogućnosti koje pružaju lokalne akcijske grupe

Radionica u sklopu projekta BBio i predstavljanje rada LAG-a “Adrion” te mogućnosti koje pružaju lokalne akcijske grupe

Šesta u ciklusu od deset radionica za uzgajivače autohtonih pasmina i proizvođače u okviru projekta BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu će se održati u petak, 19.12.2014. g. u Omladinskom domu – Nogometno igralište Uranija, Šimuna Sikavice 2, 21320 Baška Voda, s početkom u 12:00h.
Predavanje će održati Prof.dr.sc. Ante Ivanković i doc.dr.sc. Jelena Ramljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu a tema koja će biti obrađena je ”Uloga lokalne zajednice, umrežavanje i marketing tradicionalnih proizvoda”.

Tradicionalni proizvodi dio su gastronomskog i kulturnog naslijeđa određenog podneblja, uglavnom skromnijeg obima proizvodnje i dodane vrijednosti proizvoda. Interesno umrežavanje srodnih manjih tradicionalnih proizvođača sa predstavnicima javnog i nevladinog sektora te predstavnicima sektora turizma vrlo je učinkovit način razvoja tržišta tradicionalnih proizvoda. Time se povećava održivost manjih OPG-ova, čuvaju običaji, obogaćuje gastronomska ponuda te povećava prepoznatljivost područja.

Mogućnosti koje pruža Lokalna akcijska grupa kao oblik umrežavanja uvažen od strane Europske unije će prisutnima izložiti Dragica Roščić, voditeljica LAG-a „Adrion“.

Osim uzgajivačima pasmina predavanje je namijenjeno i ostalim dionicima lokalnih akcijskih grupa stoga vas ljubazno molimo da poziv proslijedite dionicima na području vašega LAG-a.