Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Područje Vrgorca sa svim naseljima koje obuhvaća poznato je poljoprivredno područje u kojem je poljoprivreda najviše zastupljena djelatnost već desetljećima. 

U sklopu posjete lokaciji ulaganja posjetili smo Orah, jedno od naselja grada Vrgorca u kojem se nalazi OPG Berislav Govorko.

Ovo poljoprivredno gospodarstvo bavi se uzgojem voća i povrća, od čega se najveći dio proizvodnje odnosi na jagode i rajčice. 

Proizvodnja jagoda u Vrgorcu seže u 1970-godine, a prve jagode na tom području zasađene su upravo u Orahu. 

Nositelj OPG-a Berislav Govorko ujedno je i jedan od nositelja projekta Vrgoračka jagoda, koji je djelovanjem kroz udrugu doveo do stvaranja brenda vrhunske kvalitete i prepoznatljivosti. 

Kako bi osigurao stabilnost OPG-a poljoprivrednik je odlučio modernizirati mehanizaciju. U ostvarenju tog cilja svakako mu je pomogla potpora od 15.000,00 EUR-a koju je ostvario na natječaju LAG-a “ADRION” 2.1.2. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Ostvarenom potporom kupljen je novi, snažniji traktor, kojim će moći obavljati sve poslove na OPG-u, što će ujedno i eliminirati troškove vanjskih usluga i omogućiti razvoj OPG-a.

Čestitamo OPG-u Berislav Govorko na uspješno završenom projektu.