Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Područje Grada Vrgorca je poznato kao područje koje je bogato poljima i velikim brojem poljoprivrednika.

LAG “Adrion” je putem natječaja 2.1.2. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” na području grada Vrgorca dodijelio potpore u iznosu od 330 000 EUR-a (2.5 mil. kuna).
Kod jednog od poljoprivrednika iz Vrgorca koji su ostvarili potporu bili smo u posjeti lokaciji ulaganja, na OPG-u Jure Grbavac.
OPG se bavi uzgojem voća i povrća, odnosno češnjaka, krumpira i jagoda.
Gosp. Grbavac se cijeli svoj život bavi poljoprivredom i kako sam kaže, posao je to koji iziskuje puno vremena, truda, ali zahtijeva i kvalitetnu opremu za rad.
Kako bi modernizirao svoj OPG i ubrzao rad na istom, odlučili su se prijaviti na natječaj LAG-a “Adrion” 2.1.2. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” te su ostvarili potporu u iznosu od 15 000 eura.
Uz pomoć sredstava kupljena je nova oprema i mehanizacija koja je bila neophodna za rad na poljoprivrednom gospodarstvu, poput malčera, freze, motokultivatora, sadilice za češnjak, motorne prskalice itd.
Isto tako novi solarni sustav kupljen iz dobivene potpore omogućiti će stacionirano navodnjavanje uz smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.

Čestitamo Opg-u Jure Grbavac na ostvarenoj potpori i uspješno provedenom projektu.