Podgora – Igrane (domaći proizvodi na Noći kralja Arthura)

Podgora – Igrane (domaći proizvodi na Noći kralja Arthura)

„Noć kralja Arthura“ je kulturno zabavna manifestacija koja se od 2011. godine održava u Igranima u organizaciji Udruge „Igrane“ i Turističke zajednice mjesta Igrane. Datum održavanja ove manifestacije je 29. kolovoza, dan kada će cijelo mjesto na kratko živjeti u vremenu kralja Arthura.

Ova manifestacija na izuzetno zanimljiv i originalan način povezuje Igrane s mitom o slavnom kralju i njegovom maču excaliburu. Podsjetimo se prema legendi Igrane je dobilo ime po Arthurovoj majci Igrayne. Kako je veliki rimski vojskovođa Arthorius Lucius Castus, za kojeg poznati britanski povjesničar John Matthews smatra da je bio pravi kralj Arthur, imao velika imanja u Dalmaciji kod Podstrane, gdje je i pronađen njegov grob, često provodio vrijeme na predivnim plažama pored Igrana, odlučio je u čast svoje majke mjestu dati njezino ime pa je tako nastalo Igrane.

Ove godine osim mimohoda rimske legije, borbe gladijatora, povijesne predstave za djecu, gusarske otmice Guinevere, izranjanja mača excalibura iz mora moći ćete uživati u mnoštvu domaćih proizvoda. Naime, ove godine uz Noć kralja Arthura organizira se i sajamski dan na kojem će svoje proizvode između ostalih predstaviti i izlagači s područja LAG – a „ADRION“.

Pozivamo Vas da posjetite ovu već tradicionalnu manifestaciju te se na kratko vratite u vrijeme vitezova, princeza i dobre hrane.