OBALA U OKUSIMA SLAVONIJE – ODRŽAN I DRUGI DIO ŠESTOG SAJMA OKUSI HRVATSKU

OBALA U OKUSIMA SLAVONIJE – ODRŽAN I DRUGI DIO ŠESTOG SAJMA OKUSI HRVATSKU

U petak i subotu, 24. i 25. kolovoza održan je završni, drugi dio šestog po redu sajma „Okusi Hrvatsku“ u organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a „ADRION“. Samom otvaranju prisustvovali su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske gospodin Mate Granić, Predsjednica LAG-a i saborska zastupnica Dragica Roščić, zamjenica Ministra turizma Snježana Brzica, načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić te direktor Turističke zajednice Općine Baška Voda Ante Jurišić koji su obišli pojedinačno sve proizvođače te dobili vrijedne informacije kako pomoći proizvodnji i prodaji domaćeg proizvoda.

Iako je prvi dio sajma u srpnju bio vrlo uspješan, na drugom dijelu sajma je interes bio još veći te se na 140 metara štandova našlo još više izlagača iz cijele Hrvatske. U bogatoj ponudi su se nalazili med i pčelinji proizvodi, sirevi, suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, rukotvorine, otočki proizvod, slastice od ružmarina i lavande, uštipci iz različitih krajeva, kozmetika, poljički soparnik s oznakama kvalitete ekološkog, geografski zaštićenog i hrvatskog proizvoda, ali i kvalitetom prepoznatom od kupaca.

Posebni gosti ovog drugog dijela šestog sajma bili su proizvođači Lokalne akcijske grupe (LAG-a) “Karašica” na čelu sa svojim predstavnikom Daliborom Vidakovićem. LAG „Karašica“ spada među veće LAG-ove sa svojih 15 jedinica lokalne samouprave – tek za 4 manje nego LAG „Adrion“. Nalazi se u Osječko-baranjskoj županiji. Obuhvaća gradove Belišće, Donji Miholjac, Našice i Valpovo.

Posjetitelji su u njihovom kutku imali priliku degustirati i kupiti tradicionalne slastice od domaćeg maka, lješnjaka i oraha – netom pripremljene, sireve, kulen, likere i rakije, a predstavnici našeg LAG-a razmijenili su s njima vrijedna iskustva. Susret nije prošao ni bez tradicionalnog „čobanca“ kojeg su spremili za organizatore i radnu grupu Sajma Okusi Hrvatsku na vatri u kotlu u Bastu u popodnevnim satima prije drugog dana sajma kako bi se zahvalili na gostoprimstvu.

Za zabavni dio programa pobrinuli su se Općinska limena glazba Baška Voda, grupa Viva te Roso band.

I mi se zahvaljujemo svima koji su pomogli složiti štandove, osvijetliti sajam, držati rivu čistom, kante praznima, proizvođačima koji su kao i uvijek poštivali pravila sajma te turistima i domaćima koji pridonijeli prodaji i dobrom štimungu!


Galerija fotografija:

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...