OBJAVLJEN INDIKATIVNI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA 2018. GODINU!

OBJAVLJEN INDIKATIVNI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA 2018. GODINU!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kao i Ministarstvo poljoprivrede na svojim stranicama 24. siječnja objavili su indikativni plan objave natječaja za 2018. g.

“Prošle godine smo napravili veliki zaokret u korištenju sredstava Programa ruralnog razvoja. Rezultati jednostavnijih procedura i bolje obrade projekata već su vidljivi i daju nam vjetar u leđa za provođenje novih natječaja. Sada znamo da možemo učinkovitije povlačiti sredstva i da korisnici ne moraju čekati dvije godine u neizvjestnosti hoće li proći na natječaju ili odustajati od investicija. Danas smo objavili plan natječaja za ovu godinu kako bi potencijalnim korisnicima dali dovoljno vremena za planiranje i pripremu. Čeka nas posao težak 3,75 milijardi kuna. Pratite natječaje, razvijajte ideje, pišite projekte i gradite budućnost naših ruralnih prostora” – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH u 2018. g. raspisati će se 30 natječaja, za što je osigurano 3,75 milijardi kuna potpore. Najavljeno je raspisivanje natječaja najatraktivnijih mjera za poljoprivrednike na nacionalnoj razini, ali i raspisivanje natječaja Lokalnih akcijskih grupa. Prvi natječaj koji će LAG-ovi raspisati odnosi se na tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Detaljan indikativni plan objave natječaja za ovu godinu možete pronaći OVDJE , a sve upite za trenutno otvorene natječaje moguće je postaviti putem sustava PITANJA I ODGOVORI

Izvorni članak u cijelosti možete pročitati OVDJE