Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Godišnje izvješće o radu LAG-a Adrion za 2020. godinu

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Godišnje izvješće o radu LAG-a Adrion za 2020. godinu

Ministarstvo poljoprivrede je uvidom u dostavljenu dokumentaciju  Zaključkom o ispunjavanju obveza dostavljanja Godišnjeg izvješća o radu LAG-a od 24. veljače 2021. godine utvrdilo da je LAG “Adrion“ dostavio pravovremeno i potpuno Godišnje izvješće o radu LAG-a za 2020. godinu!

Premda je iza nas neobična i godina puna izazova LAG “Adrion” je nastavio sa svojim radom i aktivnostima razvoja područja koje obuhvaća. Slijedom navedenog u 2020.g. LAG “Adrion” raspisao je natječaj 2.1.2. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ i natječaj 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Također, LAG “Adrion“ je nagrađen s dodatnim sredstvima od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iznosu od 1.404.898,00 HRK zbog uspješnosti u radu i postignutim rezultatima u provedbi LRS-a, a koja će biti usmjerena na LAG natječaje.

Unatoč otežanim uvjetima uzrokovanih pandemijom COVID – 19 održali smo i tradicionalni sajam „Okusi Hrvatsku“ u Baškoj Vodi, na kojem su OPG-ovi s područja cijele Hrvatske imali priliku svoje proizvode predstaviti lokalnom stanovništvu i njihovim gostima.

LAG “Adrion” će i dalje ustrajno raditi na ruralnom razvoju područja koje obuhvaća, a potvrda dobrog rada od strane Ministarstva poljoprivrede samo je dodatni vjetar u leđa.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...