LAG ADRION: ZA PROJEKTE ZAŽELI 7,52 MIL KUNA

LAG ADRION: ZA PROJEKTE ZAŽELI 7,52 MIL KUNA

Pozitivne Odluke za dva projekta koja se odnose na poticanje zapošljavanja žena iz programa „Zaželi“ Europskog socijalnog fonda donesene su za projekte na čijoj prijavi je radio LAG „ADRION“.

Priliku za rad dobiti će 42 žene s područja LAG-a, kako primorskog dijela tako i zaleđa.

Sve korisnice projekta proći će i obuku za njegovateljicu ili geronto domaćicu što će im uvelike pomoći pri budućem zaposlenju te doprinijeti da budu konkurentnije na tržištu rada.

Suradnjom i pomoći na ovakvim projektima LAG ADRION doprinosi ostvarenju ciljeva na područjima unutar LAG-a gdje je najveća potreba za pomoći u kući i za radom žena u ovom obliku.

Ono na što smo ponosni je da su se ovim projektima pronašle korisnice u ruralnim sredinama koje su bile prisiljene ići u prijevremenu mirovinu ili im je nedostajalo radnog staža da idu uopće idu mirovinu. Ovim projektom se zaista se rješavaju problemi gdje je potreba najveća, o tome i govore brojke jer će čak 42 žene dobiti će priliku za rad, a mnoga kućanstva na pomoć. Provedba ovog projekta je jako osjetljiv i odgovoran zadatak, jer osobe u potrebi pristaju na pomoć i „ulazak u kuću“ osoba koje do tada možda ne poznaju. Zato je jako važno raditi s korisnicama, omogućiti im edukaciju, ali i zahtijevati ozbiljan rad s druge strane. – kazala je predsjednica LAG – a „ADRION“ Dragica Vranješ.

Također, osim pomoći pri pisanju prijava LAG „ADRION“ kao partner sudjeluje na provedbi projekta za područje Grada Omiša za potrebe čega je raspisao natječaj od 04. prosinca 2018. g. na radno mjesto Administratora projekta. Ovim putem pozivamo i sve zainteresirane i one s puno radnog entuzijazma da se jave, a zauzvrat će svakako moći koristi i svoja znanja oplemeniti LAG-ovim iskustvom u projektima kojih je samo u 2018. g. do prosinca pripremljeno preko 67 mil kuna.

Provedbenim aktivnostima predviđena je i dodatna koordinacija, razmjena i prelijevanje znanja između više različitih projekata na kojima je LAG „ADRION“ radio radi ostvarivanja dodatnog učinka, odnosno sinergije.