LAG ADRION PRIJAVIO PROJEKTE VRIJEDNE VIŠE OD 5,9 MILIJUNA KUNA

LAG ADRION PRIJAVIO PROJEKTE VRIJEDNE VIŠE OD 5,9 MILIJUNA KUNA
U utorak, 27. ožujka 2017. g. završile su prijave na natječaj za male poljoprivrednike.  LAG „Adrion“ je u mjesec dana trajanja prijava na natječaj pripremio ukupno 39 cjelovitih prijava za OPG-ove i Zadruge koje se bave poljoprivrednom djelatnošću ukupne vrijednosti preko 4,4 milijuna kuna, od kojih je 12 prijava napravljeno unutar Pomoćnog poduzetničkog centra Vrgorac u suradnji s korisnicama Mjere “Mladi za EU”.  Isto tako je tijekom veljače pripremio 4 prijave za mlade poljoprivrednike s područja LAG-a „Adrion“ u iznosu od preko 1,5 milijuna kuna.
Navedena sredstva će gospodarstva uložiti u nabavu nove opreme i strojeva za poljoprivrednu proizvodnju, povećanje proizvodnje kupnjom dodatnih sadnica, životinja, zemljišta i ostalo. LAG je prepoznao potrebu da bez naknade pomogne poljoprivrednicima da ostvare sredstva u iznosu od 113 tisuća kuna koja su velik poticaj da nastave sa svojom proizvodnjom, jer bez toga mnogi OPG-ovi ne bi imali uvjeta za daljnju proizvodnju zbog zastarjelih strojeva kojima više ne mogu obrađivati svoje površine, a za čiju kupnju nemaju vlastitih sredstava.
Interes za prijave na natječaj za ostvarivanje bespovratnih sredstava za male poljoprivrednike bile su iznimno velike, što je rezultat animacije i savjetovanja  stanovništva koje je proveo ured LAG-a „Adrion“ na području kojeg pokriva tijekom proteklog razdoblja.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...