LAG Adrion plaća obrazovanje za 4 poljoprivrednika te potiče njihov razvoj

LAG Adrion plaća obrazovanje za 4 poljoprivrednika te potiče njihov razvoj

Temeljem Poziva za sufinanciranje osposobljavanja poljoprivrednika po vlastitom izboru od 03. travnja 2017. g. LAG “Adrion” je odabrao 4 poljoprivrednika koji imaju registriranu poljoprivrednu djelatnost ili su članovi gospodarstva sa sjedištem na području djelovanja LAG-a “Adrion” te im omogućio edukaciju u ukupnom iznosu od 10.000,00 kn.

Tim obrazovnim programima omogućit će se certificiranje 2 voćara, pčelar i mljekar na području LAG-a “Adrion”.

Osim izravnog financiranja obrazovnih programa LAG poljoprivrednike kontinuirano prati i podupire. Za njih je izrađivao besplatne prijave za male poljoprivrednike kojim su osigurali oko 113 tisuća kuna, a krajnji cilj je da u budućnosti na našem području osiguramo razvoj što više prerađivača primarnog poljoprivrednog proizvoda koji će koristiti i znatno značajnija sredstva.

Ovim putem predstavit ćemo i OPG MAKSIMOVIĆ KATA čiji se član dodatno obrazuje za mljekara.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Maksimović ima sjedište u Krivodolu, općina Podbablje. Temeljna grana obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva je kozarstvo. U bliskoj budućnosti želja je proširiti stado te usavršiti proizvodni proces u vidu prerade mlijeka u finalne proizvode koje će plasirati na tržište. Član gospodarstva g. Ivan se nada da će svojim domaćim proizvodima opskrbljivati sve više pravnih i fizičkih osoba s područja djelovanja LAG-a “Adrion”. Osobno će kao član pohoditi obrazovni program jer smatra da je obrazovanje svakako nužno i da će pridonijeti konkretno razvoju njegovog gospodarstva. Ovo poljoprivredno gospodarstvo možete kontaktirati putem e-maila ivan.maksimovic1972@gmail.com.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...