LAG „ADRION“ ODRŽAO PRVI SASTANAK S NOVIM KORISNICIMA EU SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU

LAG „ADRION“ ODRŽAO PRVI SASTANAK S NOVIM KORISNICIMA EU SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU

Jučer, dana 7. studenog 2017. g. u Zadvarju gdje je i sjedište LAG-a „Adrion“ održali smo prvi sastanak sa čak 32 poljoprivrednika koji su dobili privremene odluke o raspodjeli sredstava iz Podmjere 6.3. koja je namijenjena malim poljoprivrednicima u ukupnom iznosu preko 3,6 mil kn.Tema prvog sastanka bila je usmjerena na daljnje aktivnosti koje je potrebno planirati radi uspješne provedbe svih projekata. LAG „Adrion“ odlučio je da će pružiti besplatnu pomoć u provedbi projekata svima kojima će to biti potrebno.

Predsjednica LAG-a „Adrion“ Dragica Roščić naglasila je kako ćemo nakon provedbe i završetka ovih projekata i dalje poticati sve one koji će biti zainteresirani da i dalje koriste sredstva EU fondova za daljnje razvijanje svojih OPG-ova naročito kroz Podmjeru 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.

Poljoprivrednici su izrazili velik interes za uključivanje mlađih naraštaja obitelji u OPG te prebacivanje samog OPG-a na njih, što je pravi primjer razvoja i opstanka poljoprivrednih gospodarstava  te ostanka mladih ljudi i obitelji na selu.

Intenzivan rad ovog LAG-a koji promovira mjere Programa ruralnog razvoja još od 2012. g. i obuhvaća gotovo pola Splitsko – dalmatinske županije, u besplatnom pisanju prijava, edukaciji djelatnika općina i gradova; suradnji s potpornim institucijama, Odjelom za gospodarstvo SDŽ, otvaranjem i opremanjem pomoćnih ureda u Omišu, Zagvozdu i Vrgorcu, organizacijom preko 50-ak događaja s nekoliko tisuća sudionika razlog je i što se u Splitsko – dalmatinskoj županiji prema trenutnim analizama nalazi pola korisnika Podmjere 6. 3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ Republike Hrvatske što je oduševilo i samog Ministra poljoprivrede.