LAG “ADRION” dodijelio više od 1.5 milijuna EUR-a poljoprivrednicima svog područja

LAG “ADRION” dodijelio više od 1.5 milijuna EUR-a poljoprivrednicima svog područja

Prema podacima Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, LAG “ADRION” je u proteklom Programskom razdoblju dodijelio više od 1.5 milijuna EUR-a poljoprivrednicima svog područja. 

U proteklom razdoblju LAG “ADRION” je proveo četiri natječaja za “Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Uz pomoć dobivenih sredstava veliki broj poljoprivrednika su razvili i modernizirali svoja poljoprivredna gospodarstva te su proširili tržište za plasman svojih proizvoda.

Ono što posebno veseli jest vidjeti da se poljoprivredom sve više bave i mladi ljudi, koji uz pomoć novih tehnologija i digitalizacije razvijaju svoj OPG kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

Područje LAG-a “ADRION” je područje u kojem je posljednjih godina zastupljen i ruralni turizam, što poljoprivrednicima predstavlja dodatni poticaj, jer svoje proizvode mogu prodavati i stranim gostima koji traže lokalne i kvalitetne proizvode.

Tijekom brojnih posjeta OPG-ovima susreli smo se s velikim brojem poljoprivrednika koji su iskazali veliko zadovoljstvo potporama LAG-a “ADRION”, koje su im dali dodatan vjetar u leđa kada je to bilo potrebno.

U novom Programskom razdoblju LAG “ADRION” će i dalje poticati poljoprivrednike te razvoj dodatnih djelatnosti na OPG-ovima područja koje LAG obuhvaća.

Čestitamo svim poljoprivrednicima na dobivenim potporama i uspješno provedenim projektima!