Katalog ruralnog turizama Biokova

Katalog ruralnog turizama Biokova

Projekt BBio osmišljen je s ciljem očuvanja i valorizacija agro-biološke raznolikosti pograničnih područja kroz teritorijalnu suradnju između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Projekt financira Europska unija u sklopu IPA programa za prekograničnu suradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina a provode ga Javna ustanova RERA S.D. i Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke Županije s partnerima Javnom ustanovom „Park prirode Biokovo“ i Udrugom za zaštitu i očuvanje izvornih pasmina domaćih životinja.

S obzirom da je glavna gospodarska grana Dalmacije i Hercegovine turizam, snimljena su dva promotivna spota dostupna preko Youtube-a (https://youtu.be/7UUtDAH4vPA), te su izrađeni Katalozi ponude u ruralnom turizmu šire okolice Parka prirode Biokovo i Županije Zapadnohercegovačke koji prezentiraju izvorne proizvode, resurse i aktivnosti koje turisti mogu pronaći i koristiti i/ili konzumirati na ovim prostorima. Ova publikacija nastala je u suradnji s LAG Adrion, MO Brela Gornja, Općina Šestanovac, Općina Zadvarje , TZO Baška Voda, TZO Brela, TZO Gradac, TZ grada Imotski, TZ grada Makarske, TZ grada Vrgorca.