JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA SUDJELOVANJA U ŠKOLSKOJ SHEMI

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA SUDJELOVANJA U ŠKOLSKOJ SHEMI
Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 30. svibnja 2017. g. objavila je:
1. Javni poziv za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemiza dobavljače za isporuku voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda bit će otvoren cijele školske godine
2. Javni poziv za iskaz interesa škola za sudjelovanje u Školskoj shemi – za škole otvoren dva tjedna (od datuma objave 30. svibnja 2017.)
Svaka škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabrat će lokalnog dobavljača koji će isporučivati voće i povrće (100-150 g po djetetu tjedno) i mlijeko, jogurt, vrhnje i sl. (0,15-0,25 l po djetetu tjedno). Voće i povrće isporučivat će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane u skladu sa školskim kalendarom tijekom cijele školske godine.
Ciljna skupina za isporuku i raspodjelu voća i povrća su učenici osnovnih i srednjih škola, a za mlijeko i mliječne proizvode učenici osnovnih škola.
Prihvatljivi proizvodi za isporuku školama su:
voće i povrće – mandarina, jabuka, kruška, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, jagoda, rajčica, mrkva,
 
– mlijeko i mliječni proizvodi – mlijeko toplinski obrađeno postupkom pasterizacije, mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje.
Prijava:
– škole koje žele sudjelovati u Školskoj shemi podnose Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za raspodjelu voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda Agenciji za plaćanja na obrascu iz Priloga II Pravilnika o provedbi Školske sheme
– dobavljači podnose Obrazac za iskaz interesa za sudjelovanje u Školskoj shemi
Nakon prikupljenih zahtjeva Agencija za plaćanja će 20. lipnja 2017. g. na internetskoj stranici objaviti:
popis škola koje mogu sudjelovati u Školskoj shemi s brojem učenika po školi i procijenjenim iznosom potpore po školi prema broju učenika koji mogu sudjelovati u Školskoj shemi,
popis dobavljača koji mogu isporučivati voće i povrće i/ili mlijeko i mliječne proizvode školama koje sudjeluju u Školskoj shemi.
Zatim škole odabiru dobavljača dajući prioritet kratkim lancima opskrbe i nabavci proizvoda od lokalnih i regionalnih proizvođača koji proizvode svoje proizvode u blizini škole.
Pravilnik o provedbi Školske sheme možete pronaći OVDJE.