Godišnja skupština Europske LEADER mreže za ruralni razvoj

Godišnja skupština Europske LEADER mreže za ruralni razvoj

U razdoblju 27.-28. siječnja 2014.g. u Bruxellessu će se održati godišnja skupština Europske mreže LAG -ova (ELARD). Istoj će nazočiti Dragica Roščić, tajnica – voditeljica LAG-a “Adrion” koja je nakon prošlogodišnjeg posjeta Bruxellesu sa Ministarstvom poljoprivrede izabrana i za trajnu predstavnicu Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Europskoj mreži LAG-ova. Ove skupštine su jako važne s obzirom da daju priliku za umrežavanje sa europskim LAG – ovima te na njima se prezentiraju najaktualniji podaci o stanju usvajanja Programa ruralnog razvoja 2014 -2020 s kojima tek kasnije je upoznata opća javnost u pojedinim državama.

Mreža ELARD – je Europska udruga LAG-ova koji provodeći LEADER program za ruralni razvoj želi poboljšati kvalitetu života u ruralnim predjelima i zadržati ljude u ruralnim predjelima kroz održiv, integrirani lokalni razvoj.

Članovi ELARD-a dolaze iz 21 zemlje: Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Na sljedećem linku se nalazi kratka animacija koja slikovito objašnjava što su to LAG-ovi i LEADER program: https://www.youtube.com/watch?v=jXS92tYjXas