USPRKOS ODGODAMA PRVI DIO SAJMA OKUSI HRVATSKU U BAŠKOJ VODI JOŠ USPJEŠNIJI!

USPRKOS ODGODAMA PRVI DIO SAJMA OKUSI HRVATSKU U BAŠKOJ VODI JOŠ USPJEŠNIJI!

U ponedjeljak i utorak, 09. i 10. srpnja 2018. g. na rivi u Baškoj Vodi održan je 6. po redu sajam “Okusi Hrvatsku” u organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a “ADRION”. Sajam se i ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović čiji izaslanik će u službenom dijelu otvaranja prisustvovati na drugom dijelu sajma.

Na gotovo 70 štandova proizvođači iz cijele Hrvatske samostalno ili kroz zadruge i potporne organizacije prezentirali su raznovrsne proizvode na štandovima duž baškovoške rive. U ponudi su se nalazili suhomesnati proizvodi, sirevi, vina i rakije, poljički soparnik, tradicionalne slastice, prirodna kozmetika, med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, rukotvorine od drveta i kamena te još mnogo toga. Proizvođači na sajmu ponosili su se oznakama kvalitete ekološkog, geografski zaštićenog i hrvatskog proizvoda, ali i kvalitetom prepoznatom od kupaca.

Sajam „Okusi Hrvatsku“ važan je iskorak u turizmu. Proizvođačima kojih je svake godine sve više izlaganje je potpuno besplatno. Isto tako, svim posebnim gostima koji dolaze sa svojim kulturnim običajima i proizvodima provodeći ovdje više dana osiguran je besplatan smještaj.

Posebni gosti među izlagačima ovogodišnjeg sajma bili su predstavnici iz LAG-a “BARANJA”. Posjetitelji su imali priliku degustirati i kupiti baranjske delicije. U sklopu izlaganja na sajmu i edukativno – radnog sastanka predstavnici LAG-a „BARANJA“ posjetili su grad Vrgorac i Imotski, primjere dobre prakse te stekli vrijedne kontakte s domaćim proizvođačima.

Za zabavni dio programa pobrinuli su se Općinska limena glazba Baška Voda, klapa Basca te Roso band.

Završni, drugi dio sajma održat će se 24. i 25. kolovoza 2018. g.