USPJEŠNO JE ZAVRŠEN II. DIO JUBILARNOG PETOG PO REDU SAJMA „OKUSI HRVATSKU“

USPJEŠNO JE ZAVRŠEN II. DIO JUBILARNOG PETOG PO REDU SAJMA „OKUSI HRVATSKU“

U organizaciji Općine Baška Voda i Lokalne akcijske grupe „Adrion“ 25. i 26. kolovoza održan je II. dio petog po redu sajma „Okusi Hrvatsku“. Sajam se već tradicionalno održao uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva turizma koji je pokrovitelj sajma od ove godine, što dokazuje kvalitetu  i važnost ove manifestacije.  Isto tako Splitsko-dalmatinska županija podupire sajam od početka njegovog održavanja. Otvaranju sajma u petak, 25. kolovoza nazočili su načelnik Općine Baška Voda Josko Roščič, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije Anđelko Katavić, voditeljica LAG-a „Adrion“, organizatorica sajma i saborska zastupnica Dragica Roščić te pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

Na II. dijelu sajma poseban gost bila je Osječko-baranjska županija koja se predstavila proizvodima iz svojeg kraja poput kulena, kulenove seke, čvarguša, erdutskih vina i ostalih domaćih proizvoda dok su atmosferu začinile vesele šokice iz udruge žena „Cicike“ te tamburaški sastav „Sokoli“ koji su uz band „Roso“, klapu „Basca“ te limenu glazbu Općine Baška Voda zabavljali posjetitelje i proizvođače tijekom dva dana trajanja sajma.

Na preko 500 metara rive te preko 60 štandova odnosno preko 120 metara izlagačkog prostora izlagali su se domaći proizvodi iz svih krajeva Hrvatske pa se tako na sajmu moglo naći proizvoda od meda, aronije, različitih vrsta sireva, pršuta, kulena, soparnika, luka, vina, maslinovog ulja, ribe, uštipaka, imotske torte i kolača. Bilo je tu i tradicionalnih ručno rađenih suvenira, lavande, ručno rađenih didaktičkih igračaka, prirodne kozmetike itd.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica koja je i sama proizvođač vina, istakla je važnost ovakvih manifestacija koje su najbolji put plasmana i promocije domaćih proizvoda te približavanja kvalitete istih kupcu.

Voditeljica LAG-a „Adrion“, saborska zastupnica ujedno i organizatorica sajma Dragica Roščič istakla je zadovoljstvo što interes izlagača kao i posjetitelja sajma raste iz godine u godine što znači da ljudi ipak prepoznaju kvalitetu domaćeg proizvoda ispred uvoznog te se svijest kupaca polako mijenja što ide na korist malim proizvođačima te OPG-ovcima. Isto tako je naglasila da je jedan od ciljeva sajma „Okusi Hrvatsku“ povezivanje proizvođača sa restoranima, hotelima i ostalim ugostiteljima putem kratkih lanaca opskrbe koji se u zadnje vrijeme sve više potiču.