USPJEŠAN 2. SAJAM ŠKOLSKIH ZADRUGA – USKRSNI SAJAM

USPJEŠAN 2. SAJAM ŠKOLSKIH ZADRUGA – USKRSNI SAJAM

U utorak, 27. ožujka.2018 g. ispred ureda LAG-a „Adrion“ održan je 2. Sajam školskih zadruga – Uskrsni sajam  u organizaciji LAG-a „Adrion“. Na sajmu je sudjelovalo 6 učeničkih zadruga (u daljnjem tekstu: UZ) s područja LAG-a „Adrion“: 1. UZ „ŠKATULA“ iz OŠ Gradac, UZ „ŠKRINJICA“ iz OŠ Tučepi, UZ „GORICA“ iz OŠ Bariše Granića Meštra Baška Voda, UZ „RAŠELJKICA“ iz OŠ Dr. Franje Tuđmana Brela, UZ „LAVANDA I RUZMARIN“ iz OŠ Jasenice Dugi rat, UZ „VRISAK“ iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Cista Velika.

Učenici su na sajam stigli sa pregršt proizvoda koje vrijedno izrađuju uz pomoć voditelja zadruga među kojima su se našli: uskrsni ukrasi poput pilića i pisanica, prirodnih melema i masti, vrećica s lavandom, nakita itd.

Sajam su posjetili i načelnici Općine Zagvozd Miroslav Gaće i Općine Cista Provo Bože Čubić, koji su obilaskom štandova podržali učenike i nastavnike u daljnjem radu. Brojni posjetitelji inače tradicionalnog sajma koji se svakog utorka održava na Zadvarju, ostali su oduševljeni malim trgovcima i njihovim proizvodima.

Učenike smo počastili krafnama i čajem a svaka UZ je ponešto i zaradila za kupnju materijala za nove proizvode.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...