UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA PODGORE I TUČEPI PROIZVODE SVOJ HUMUS U SKLOPU PROJEKTA LAG-A!

UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA PODGORE I TUČEPI PROIZVODE SVOJ HUMUS U SKLOPU PROJEKTA LAG-A!
Projekt „Učinimo otpad korisnim“ se nastavlja, pa su tako i ovaj tjedan predstavnici LAG-a „Adrion“ Iva Mlinjarić i Ante Lendić  na čelu s voditeljicom Dragicom Roščić u srijedu, 17. svibnja 2017. g. posjetili Osnovnu školu Don Mihovila Pavlinovića iz Podgore, te Osnovnu školu Tučepi.
 Djelatnici LAG-a su u sklopu posjeta donijeli kalifornijske gliste koje je donirala Braniteljska zadruga „Patriot“, a koje su važne za bržu i kvalitetniju proizvodnju humusa. Kalifornijske gliste su učenici stavili u svoje kompostere čiji je materijal financiran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije iz Programa podizanja razine svijesti o okolišu na području Splitsko-dalmatinske županije, a koje je besplatno izradila Braniteljska zadruga „Zima“ na čelu sa Zoranom Babićem.
 Marljivi i svestrani učenici osim što su aktivni u svojim Školskim zadrugama, te osvajaju nagrade za svoje suvenire,  proizvode i svoj humus koji će kasnije koristiti u školskim dvorištima za sadnju cvijeća, maslina i ostalih kultura.
 “Podgorane kao vrsne ribare zanimalo je jesu li gliste dobre za “ješku”, a ravnateljica OŠ Tučepi, Lolita Pašalića nam je ispričala da je kao djete bila uspješna u pronalaženju glista koje su se koristile za riječni ribolov u Slavoniji gdje je provela djetinjstvo”
Hvala ravnateljima Loliti Pašalić i Jakovu Batinoviću, te djelatnicima OŠ Don Mihovila Pavlinovića Podgora i OŠ Tučepi!