U Zagvozdu održana edukativna radionica o seoskom turizmu

U Zagvozdu održana edukativna radionica o seoskom turizmu

U Zagvozdu je u četvrtak (25.11.2021.) održana edukativna radionica u organizaciji Udruge ruralnog turizma Hrvatske i Lokalne akcijske grupe “ADRION” uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

Sudionici radionice su bili vlasnici poljoprivrednih gospodarstava, vinarije, ugostiteljskih objekata, kušaona i ruralnih objekata za smještaj.

Sudionici radionice doznali su važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata. Također, na radionici se moglo čuti o zakonodavnim okvirima, važnosti integracije kulturne baštine u digitalnu promociju i o novim turističkim trendovima.

Predstavljena je i aplikacija moj-seoski.hr, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga za Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske. Upisom u aplikaciju poljoprivrednici stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnom tržištu. Voditeljica Udruge za ruralni turizam Hrvatske, Aleksandra Kuratko Pani prikupila je informacije o izazovima s kojima se susreću poljoprivrednici u svojem poslovanju kako bi ih adresirala u okviru Radne grupe za razvoj seoskog turizma RH pod okriljem Ministarstva turizma i sporta.