U Omišu održana radionica Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja za LAG-ove

U Omišu održana radionica Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja za LAG-ove

U Omišu u razdoblju od 13. do 15. studenog 2023. g. održana je radionica za LAG-ove “Odabir LAG-ova za razdoblje 2023. – 2027. i pripreme za provedbu LAG natječaja” u organizaciji/suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, Nacionalne mreže ZPP-a, Leader mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, uz domaćinstvo LAG-a “ADRION”.

Na radionici je sudjelovalo 120 predstavnika LAG-ova iz Republike Hrvatske te predstavnika Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja. 

Dobrodošlicu na područje Omiša i LAG-a “ADRION” prisutnima je poželio gradonačelnik Grada Omiša, Ivo Tomasović te predsjednica LAG-a Katarina Pupačić.

Tema radionice bila je odabir LAG-ova za razdoblje 2023.-2027. koji se očekuje do kraja godine te pripreme za provedbu LAG natječaja. 

U sklopu terenskog obilaska sudionici su posjetili Vinariju Grabovac, OPG Čorić te područje grada Imotskog, a prvog dana radionice održana je i redovna sjednica skupštine Hrvatske mreže za ruralni razvoj. 

Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede što su odabrali područje LAG-a “ADRION” za održavanje prve radionice u novom Programskom razdoblju 2023.-2027. te predstavnicima hrvatskih LAG-ova na sudjelovanju.