SDŽ: Sastanak LAG-ova

SDŽ: Sastanak LAG-ova

Dana 04. prosinca 2017. g. održan je sastanak LAG-ova Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) s njenim predstavnicima na kojem su ispred LAG-a “Adrion” prisustvovali Dragica Roščić, predsjednica LAG-a „Adrion“ i Nikola Kapitanović, stručni suradnik. U sklopu sastanka potpisan je i Ugovor o simboličnoj potpori radu Lokalnih akcijskih grupa iz Mjere 8 “Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području SDŽ” u iznosu od 27.171,22 HRK.

Na sastanku je posebno pohvaljen rad LAG-a “Adrion” zbog dodatnih aktivnosti koje provodi izvan redovnih poslova zadanih od strane Ministarstva poljoprivrede. Naime; LAG „Adrion“ spada u LAG-ove koji su se osim u izradu Lokalne razvojne strategije područja kojeg obuhvaćaju (gotovo pola SDŽ) snažno uključili u cjelovitu pripremu projekata poljoprivrednika, udruga te općina i gradova.

Isto tako, organizirali smo uredovne dane, odnosno dodatne aktivnosti sukladne onima potpornih poduzetničkih institucija u Zagvozdu, Omišu i Vrgorcu. Uz pomoć SDŽ financirali smo edukaciju poljoprivrednika s naglaskom na preradu i pakiranje, tako već u 2018. g. očekujemo nove mljekare, voćare, medare odnosno nove proizvode pripremljene za širu prodaju!

Na koordinaciji su dane nove ideje za buduće aktivnosti pomoći LAG-ovima koji su ključan alat za provođenje ruralnog razvoja u cijeloj Europskoj uniji koja ih broji preko dvije i pol tisuće.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...