Sajam školskih zadruga LAG-a “ADRION” – ima li i na vašem boru kreativnih ukrasa malih ručica?

Sajam školskih zadruga LAG-a “ADRION” – ima li i na vašem boru kreativnih ukrasa malih ručica?

Veselje na sajmu, mali galantari, rađanja poduzetničkog duha, kreativnost obilježila je prošli tjedan u utorak, 11. prosinca 2018. g.

Kažu nam da su se odlično zabavili ispred ureda LAG-a „ADRION“. 

Sajmovi školskih zadruga u organizaciji LAG „ADRION“ za Božić i Uskrs postaju tradicija.

Na sajmu je sudjelovalo 7 učeničkih zadruga (u daljnjem tekstu: UZ) s područja LAG-a „ADRION“, a to su: UZ „ŠKATULA“ iz OŠ Gradac, UZ „ŠKRINJICA“ IZ OŠ Tučepi, UZ „GORICA“ iz OŠ Bariše Granića Meštra Baška Voda, UZ „VRISAK“ iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Cista Velika, UZ „RAŠELJKICA“ iz OŠ dr. Franje Tuđmana Brela, UZ „LUDRUM“ iz OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Lovreć te UZ „RAŽ“ iz OŠ Josip Jovića Aržano.

Učenici su na sajam stigli sa pregršt proizvoda koje vrijedno izrađuju uz pomoć voditelja zadruga među kojima su se našli: božićni ukrasi poput kuglica, borića, anđela itd. Zatim prirodni proizvodi poput: maslinovog ulja, prirodnih melema i masti od pčelinjeg voska i meda i sl.

Fritulama, uštipcima i vrućim čajem LAG je mališanima olakšao prodaju, a financirao je i kombi koji ih je prevozio na Sajam.

Isto tako, bor u uredu LAG-a ukrašen je kuglicama sa ovog sajma prema preporukama njihovih izrađivača. Svaka UZ je i zaradila za kupnju novih materijala. Sajam učeničkih zadruga ponovno nas očekuje za Uskrs.

Galerija fotografija: