Sajam “OKUSI HRVATSKO” na području LAG-a “Adrion”

Sajam “OKUSI HRVATSKO” na području LAG-a “Adrion”

Od 8. do 10. kolovoza. u Baškoj Vodi uspješno je održan 2. po redu sajam „Okusi Hrvatsko“ u organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a “Adrion”, a sve pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića.
Umjesto službenih ceremonija otvaranje je obilježila promenada Općinske glazbe Baška Voda šetnicom između proizvođača, a svakog od njih su obišli predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković te predstavnici organizatora  koji su se upoznali pojedinačno sa svakim proizvodom.
Svoje proizvode izložili su mnogi proizvođači iz cijele Hrvatska za koje je sudjelovanje bilo bez naknade. Popratni program bio je tematski. Prva večer je bila je večer Dalmacije koju je pratila ponuda pečene ribe te nastupi Općinske glazbe Baška Voda, klape Basca i ostali. Druga večer je bila slavnoska večer gdje su sudionici sajma članovi LAG-a Karašica podijelili preko 300 porcija čobanca, a svi koji su se najeli mogli su izgubiti dodatne kalorije uz KUD N.Š. Zrinski Petrijevci, slavnoska kola i plesova uz pratnju tamburaša. Na zadnjoj večeri pripremao se je nagrađivani soparnik.
Na sajmu se moglo pronaći: razne vrste ekstra djevičanskog maslinovog ulja, proizvodi od ribe, voća i povrća te bilja, proizvodi od smokve, solni cvijet, sirup od mente, crnog ribizla, koprive i maslačka…, ljekovito bilje; arancini i limuncini; razne vrste meda i proizvoda od meda; voćne rakije i likeri; pekmezi i džemovi; egzotično voće uzgojeno u Hrvatskoj; domaći slatkiši; domaće fritule; kulen, suhomesnati proizvodi Slavonije; privrte s pršutom, pečene lepinje sa raznim dodacima; čajevi; više vrsta vina autohtonih sorti; istarsko vino i med; licitarski proizvodi; lavanda, maceracija eteričnih ulja; domaći sapuni; umjetnine i antikviteti; suveniri od drva; ukrasni i uporabni predmeti od drva i pamuka; ručni rad drvenarija, bukare, krtoli; predmeti za uspomenu pirografija…