PROJEKT LAG-a – mališani iz vrtića proizvode humus!

PROJEKT LAG-a – mališani iz vrtića proizvode humus!
Predstavnici LAG-a „Adrion“ Iva Mlinjarić, Ante Lendić  na čelu s voditeljicom Dragicom Roščić u ponedjeljak 8. svibnja 2017. g. posjetili su Dječji vrtić Imotski, ispostava Vinjani Donji te Dječji vrtić „Pčelica“ Vrgorac u sklopu projekta „Učinimo otpad korisnim“
Cilj ovog projekta je bio podići razinu svijesti o očuvanju okoliša, a ponajprije odvajanju različitih vrsta otpada te usađivanju navike o tome od malih nogu.
Posjetu je prethodila edukacija djece od strane odgajateljica o izgledu i procesu stvaranja komposta.
Također, u navedene vrtiće su postavljeni komposteri. Komposteru su besplatno izradili članovi Braniteljske zadruge „Zime“ na čelu sa Zoranom Babićem.
Materijal za kompostere je financiran zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji iz Programa podizanja razine svijesti o okolišu na području Splitsko-dalmatinske županije.
U vrtiću u Vinjanima Donjim pridružili su nam se članovi Braniteljske zadruge „Patriot“ Mario Vujević i Filip Ratković koji su donirali kalifornijske gliste za ukupno pet vrtića i osnovnih škola te su ovom prilikom održali i dodatno predavanje za mališane o vrstama tla.
“Kalifornijske gliste vole jesti kore voća, povrća, papir a najveća poslastica ime ja karton!!”
Hvala tetama i djelatnicama vrtića Aniti Galić, Dijani Žarković i Ini Markotić!