Projekt BBio na području LAG-a Adrion – Prva prekogranična izložba buša

Projekt BBio na području LAG-a Adrion – Prva prekogranična izložba buša

Organizira se Prva prekogranična izložba buše u okviru projekta BBio Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu održati će se u nedjelju, 21.09.2014. na lokaciji Stočni sajam u Zadvarju s početkom u 10:00 sati.

Lokalna akcijska grupa “Adrion” je prijatelj i sponzor ove izložbe te njeni predstavnici upoznavati će sudionike sa mogućnostima financiranja raznih aktivnosti poljoprivrede, stočarstva, ruralnog turizma ali i vrtića, planinarskih, društvenih domova te još mnogo toga iz Programa ruralnog razvoja kao i mogućnostima LEADER programa koji je sastavni dio Programa ruralnog razvoja RH.

Na ovoj izložbi buše će sudjelovati 15 izlagača s prostora Dubrovačko-neretvanske županije, Ličko-senjske županije, Splitsko-dalmatinske županije te Šibensko-kninske županije koji će izložiti 90-tak grla buše. Komisiju za ocjenu grla će sačinjavati stručnjaci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine što će doprinijeti jačanju prekogranične suradnje pri očuvanju ove kritički ugrožene pasmine goveda s područja Dinarida.

U sklopu izložbe predviđen je gastro program putem kojeg će se prezentirati kvaliteta mlijeka i mesa od buše s ciljem njihove promocije i komercijalizacije.

Više o samom događanju možete čitati u najavi priloženoj ovom pozivu.

Radujemo se Vašem dolasku!