Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Primjer dobre prakse sa 6. LAG natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Primjer dobre prakse OPG Ivan Katavić

Protekloga tjedna u sklopu kontrole na terenu, posjetili smo Orah, naselje u sastavu grada Vrgorca.

OPG Ivan Katavić bavi se poljoprivredom dugi niz godina, a primarno se bavi uzgojem povrća na oranicama. Proizvodnja se uglavnom odnosi na krumpir, fažol i tradicionalno vrgoračke jagode.

Najveći rizici s kojima se poljoprivrednici susreću svakako su vremenske neprilike. Unatoč tome, poljoprivrednici se i dalje snažno zalažu za očuvanje poljoprivrede kao tradicionalne i važne djelatnosti na svom području.
Obzirom da s radi o velikim poljima, OPG Ivan Katavić je ostvarenom potporom na natječaju LAG-A ADRION 2.1.2 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” , odlučio kupiti cijevi za navodnjavanje kap na kap te motornu pumpu za isto.
Navodnjavanje će svakako doprinijeti smanjenju dosadašnjih troškova.
Isto tako, potporom je kupljena wi-fi meteo stanica sa solarnim napajanjem, za praćenje vremenskih prilika na poljoprivrednom zemljištu, zatim električne škare, vezačice, paletar, najlon za plastenike, folije za jagode itd.

OPG Ivan Katavić je kupljenom opremom omogućio bolju konkurentnost na tržištu te je modernizirao svoje gospodarstvo. Samim time stvorio je uvjete za proširenje svog OPG-a.

Čestitke Ivanu Kataviću na uspješno provedenom projektu!