Prijavljeni novi projekti u 2019. i na natječaje Ministarstva turizma

Prijavljeni novi projekti u 2019. i na natječaje Ministarstva turizma

Uz značajan broj odobrenih potpora za turizam LAG ADRION nastavlja s dobrom praksom i poticanjem razvoja ruralnih područja. Tako je ured LAG – a pomogao pri prijavi dva projekta na natječaj Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Cilj ovog natječaja je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma, ali i doprinos poboljšanju strukture i kvalitete smještaja, otvaranje novih radnih mjesta, realizaciji novih investicija, povećanju turističke potrošnje, razvoju turizma na turistički nerazvijenim područjima te produljenju sezone do cjelogodišnjeg turizma

Ured LAG – a je pomogao pri prijavi jednog seoskog domaćinstva za projekt izgradnje bazena. Ukupna vrijednost ove investicije 147.125,00 kn s PDV – om.  Radi se o seoskom domaćinstvu koji koristi i sredstva dodijeljena iz mjere 6.2. Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnim područjima.

Također, pružena je i pomoć pri prijavi projekta uređenja okoliša te nabave opreme za kušaonicu vina ukupne vrijednosti 105.986,78 kn s PDV – om. Ovom investicijom nositelj projekta želi podignuti kvalitetu ponude postojeće kušaonice na veću razinu te je uskladiti s potrebama tržišta.

Treba napomenuti da je intenzitet potpore po ovom natječaju 60% ukupne vrijednosti projekta bez PDV – a.

S obzirom da je porast broja noćenja u manjim naseljima Splitsko – dalmatinske županije iz godine u godinu sve veći potrebno je ulagati i u razvoj drugih djelatnosti u turizmu kako bi gosti svoj odmor iskoristili što kvalitetnije. Ako uzmemo u obzir da je dobra recenzija najbolja promocija ne sumnjamo da će broj noćenja rasti kako bude rasla turistička ponuda.