Prijavljeni novi projekti u 2019. i na natječaje Ministarstva turizma

Prijavljeni novi projekti u 2019. i na natječaje Ministarstva turizma

Uz značajan broj odobrenih potpora za turizam LAG ADRION nastavlja s dobrom praksom i poticanjem razvoja ruralnih područja. Tako je ured LAG – a pomogao pri prijavi dva projekta na natječaj Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Cilj ovog natječaja je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma, ali i doprinos poboljšanju strukture i kvalitete smještaja, otvaranje novih radnih mjesta, realizaciji novih investicija, povećanju turističke potrošnje, razvoju turizma na turistički nerazvijenim područjima te produljenju sezone do cjelogodišnjeg turizma

Ured LAG – a je pomogao pri prijavi jednog seoskog domaćinstva za projekt izgradnje bazena. Ukupna vrijednost ove investicije 147.125,00 kn s PDV – om.  Radi se o seoskom domaćinstvu koji koristi i sredstva dodijeljena iz mjere 6.2. Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnim područjima.

Također, pružena je i pomoć pri prijavi projekta uređenja okoliša te nabave opreme za kušaonicu vina ukupne vrijednosti 105.986,78 kn s PDV – om. Ovom investicijom nositelj projekta želi podignuti kvalitetu ponude postojeće kušaonice na veću razinu te je uskladiti s potrebama tržišta.

Treba napomenuti da je intenzitet potpore po ovom natječaju 60% ukupne vrijednosti projekta bez PDV – a.

S obzirom da je porast broja noćenja u manjim naseljima Splitsko – dalmatinske županije iz godine u godinu sve veći potrebno je ulagati i u razvoj drugih djelatnosti u turizmu kako bi gosti svoj odmor iskoristili što kvalitetnije. Ako uzmemo u obzir da je dobra recenzija najbolja promocija ne sumnjamo da će broj noćenja rasti kako bude rasla turistička ponuda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email

Podijelite sadržaj s prijateljima...