Održani sastanci u Baškoj Vodi i Tučepima s članovima LAG-a

Održani sastanci u Baškoj Vodi i Tučepima s članovima LAG-a
Dana 22. i 23. prosinca 2016. g. održani su sastanci u Baškoj Vodi i Tučepima na kojima su sudjelovali članovi LAG-a „Adrion” s područja Baške Vode i Tučepi, te voditeljica LAG-a i saborska zastupnica Dragica Roščić i stručna suradnica LAG-a  Iva Mlinjarić. Sastanci su se održali s ciljem razrade projektnih prijedloga koji će se moći prijaviti na natječaje koje će LAG i Agencija za plaćanja raspisivati do 2020. g., a koji se nalaze u Bazi projektnih prijedloga LAG-a “Adrion”. Sastanke je vodila tajnica-voditeljica LAG-a te je naglasila kako je LAG „Adrion“ dobio Odluku o privremenom financiranju u iznosu od 12.024.331,20 kuna od kojih je 9.161.395,20 kuna namijenjeno za financiranje projekata do 2020., kao što su dječji vrtići, igrališta, društveni domovi itd. na području LAG-a „Adrion“.
Tijekom sastanka u Općini Baška Voda, predstavnici Općine Baška Voda naglasili su da je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije za gradnju sportske dvorane i dječjeg vrtića. Planinari i lovcu su istakli potencijalne projekte ulaganja u šumsku infrastrukturu, dok Komunalno poduzeće Gradina planira obnovu groblja i zelenih površina uz groblje u Baškoj Vodi i naselju Bast.
Općina Tučepi istakla je potrebu za osiguranjem rasvjete na igralištu NK Jadran, te se razgovaralo o mogućnostima suradnje Općine, Turističke zajednice i Osnovne škole u Tučepima kojom bi se osigurala dodatna simbolična sredstva te razvoj poduzetništva kod školaraca. Obzirom da je tučepska osnovnoškolska zadruga nagrađena za izradu najboljeg suvenira razmotrit će se uključivanje škole u projekt izrade Sakralno-turističke rute u Tučepima za koji je osigurano 1.589.500,00 kn, a kojim se planira otvaranje suvenirnice u budućnosti.