Održana radionica o eko oznaci i oznaci izvornosti

Održana radionica o eko oznaci i oznaci izvornosti

U petak 21. studenog 2014. g u Omladinskog domu u Baškoj Vodi održana je i peta u ciklusu od deset radionica “Označavanje prozvoda autohtonih pasmina (eko, oznaka izvornosti i sl.)”.
Predavanja je održao Prof. dr. sc. Ante Ivanković s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Lokalni, autohtoni ili ekološki proizvodi su uglavnom proizvodi u manjim količinama, dostupni na manjem tržištu i često nemaju jak marketinški pristup. Takvi proizvodi svoju konkurentnost trebaju tražiti kroz svoju prepoznatljivost, označavanje oznakama specifične kvalitete, usmjeravajući se na specifične skupine potrošača. Temeljno je pitanje, na koji način treba označavati proizvode te na koji način povezivati samu proizvodnju s tržištem o ćemu će sudionici imati prilike čuti tijekom predavanja.
Radionica je organizira u okviru projekta BBio – Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara u Buhovu i na Biokovu kojeg provodi Javna ustanova RERA S.D. kroz projekt prekogranične suradnje zajedno sa Zapadno-hercegovačkom županijom.
U suradnji s LAG – om “Adrion” ova radionica je bila organizirana ne samo za uzgajivaće autohtonih pasmina već sve koji žele svoje proizvode označiti i učinit prepoznatljivima na tržištu.